Poszukiwanie

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
Awatar użytkownika
stefan

Re: Poszukiwanie

Post autor: stefan »

Rosol154 pisze:Przemyślałem wszystko i wykonam tak jak mi radzicie. Czyli użyję forniru gruszy, tylko gdzie go kupić? Znacie może jakieś sklepy internetowe?

Jezusicku!...podaj adres to Ci wyślę kubik forniru, do tego klej i jeszcze narzędzia: mata olfy, skalpel olfy i co najważniejsze, butelkę wody, takiej zwykłej, kranówy do moczenia forniru przed cięciem...
Nie zapomniałem o czymś???

Edit

Zapomniałem, podaj numer konta to ci kasę przeleję na te zakupy...
Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek »

Rosol154 pisze:Przemyślałem wszystko i wykonam tak jak mi radzicie. Czyli użyję forniru gruszy, tylko gdzie go kupić? Znacie może jakieś sklepy internetowe?

Panie kolego ! Google i ENTER !
Awatar użytkownika
Mirek77

Post autor: Mirek77 »

Rosol154

Post autor: Rosol154 »

Dziękuje Panie Mirku za pomoc. Jutro zamawiam upragniona grusze:) A kolegą proponuje się wyluzować, bo naprawdę jeśli ktoś nie ma pojęcia o drewnie to ciężko mu cokolwiek znaleźć.

Pozdrawiam Rafał
Awatar użytkownika
grzegorz75

Post autor: grzegorz75 »

Nie kłudźćcie się wspułmodelaże !!!
http://www.iik.suzuki.pl/
Rosol154

Post autor: Rosol154 »

Panie Stefanie zakończmy ta dyskusje i nie kłóćmy się. Modelarstwo ma sprawiać przyjemność. Jedni są bardziej doświadczeni, drudzy mniej i trzeba to uszanować.

Pozdrawiam Rafał
Noranda

Post autor: Noranda »

W Internecie jest sporo takich sklepów. Przykładowo - http://www.modelnet.pl/products/66.
Osobiście polecał bym kontakt z Kolegą Mirkiem Rybusem. Kto lepiej doradzi i pomoże modelarzowi jeśli nie zaangażowany w hobby modelarz?
Jak na dziadka przystało- wspominki: Kiedyś tam na stronie głównej Koga była informacja o sklepiku Koga.
To był prawdziwy Sezam dla nas a w dodatku kontakt o d razu ze strony forum. "Panie gdzie te czasy!
Nie było to jak za naszej spóźnionej młodości!" ;)
Noranda
Awatar użytkownika
kanti

Post autor: kanti »

http://allegro.pl/super-nowosc-na-alleg ... 00786.html

gotowe deseczki fornirowe o różnych wymiarach

dąb, buk i sosna póki co (mają być w przyszłości inne gatunki)
Awatar użytkownika
Leon27

Post autor: Leon27 »

To ogłoszenie z Allegro na temat deseczek ciekawe. Pytanie tylko co dostaniemy. Zależy to od możliwości lasera. Ale już byłyby czarne krawędzie imitujące smołowanie bez konieczności kombinacji z mazakami nitkami itp.
Awatar użytkownika
Karrex

Post autor: Karrex »

kanti pisze:...
dąb, buk i sosna póki co (mają być w przyszłości inne gatunki)
...

Dąb.JPG
Dąb.JPG (26 KiB) Przejrzano 5434 razy

Jeżeli uważnie czytam Kogę, to te gatunki DREWNA raczej nie są polecane w modelarstwie szkutniczym na poszycia - dąb za przeskalowane słoje, buk za cętki a sosna ...hmmm, (myszor pokazał, że fajna na skorupę ;), w Endeavour Adama też wyglądała nie najgorzej - widziałem w Tczewie :D ).
Co do dębu (sam robiłem pokład do SM), to faktycznie trzeba bardzo przebierać, chociaż niektórym kolegom nie przeszkadza nawet "błyszcz" w dębie w nadmiarze.

I na koniec, nie żebym się czepiał
VE_NEER_MODEL pisze:...
Dzięki temu że są wykonane z drzewa zachowują swój unikalny wygląd oraz powierzchnię, już nie musicie poprawiać elementów plastikowych tak by wyglądały podobnie jak drzewo.
...

Listwy wykonuje są z DREWNA, a drzewa żyją i rosną np. w lasach, parkach czy innych działkach, miejmy świadomość co jest czym.
Pozdrawiam
Karol

W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux

Pozłotnictwo

Obrazek
ODPOWIEDZ