Wapen von Hamburg

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
ODPOWIEDZ
myszor

Wapen von Hamburg

Post autor: myszor »

Witam.Posiadam plany,zdjęcia,materiały,chęci i czas.Mam zamiar brać się za budowe tego modelu.Co sądzicie o tej jednostce?Czy któryś z kolegów zbudował go już?Skala 1:50.
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
Killim

O:Wapen von Hamburg

Post autor: Killim »

To ja już wiem kto mnie przelicytował na aukcji :lol: jednostka ciekawa, wymagająca doświadczenia i
poświęcenia czasu. Ciesze się że kupiłeś te plany z zamiarem budowy, co do modelu to poszperaj w necie a na pewno znajdziesz zdjęcia gotowego modelu;) będę bacznie śledził Twoje poczynania i wiernie kibicował. Pozdrawiam
W Stoczni:
Santa Leocadia
W Porcie:
Szmaka
Santa Maria

Kamil
myszor

Post autor: myszor »

Fajnie że toczyłem ostrą walke z kolegą Szkutnikiem.:) .Jak naucze się wklejać foto to będe wklejał.Prace ruszą na początku czerwca.Pozdrawiam.
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
ryszardw

Post autor: ryszardw »

Jestem w posiadaniu monografii Wolfganga Ouingera na temat tego okrętu w języku niemieckim.Część opisowa zdięcia z budowy i plany we wkładce.Okręt ciekawy ale dosyć trudny bogate i pełne rzeźby raczej dla zaawansowanych.Pozdrawiam R.
msaar

Post autor: msaar »

Witam
Zaintrygowany nazwą okrętu i prośbą o możliwe wskazanie dotarcia do materiałów, najzwyczajniej w świecie wpisałem w google (ale pisząc Wappen von Hamburg, bo - das Wappen ) nazwę okrętu lub statku pasażerskiego.
Proszę spróbować.
pozdrawiam mieczyslaw
msaar

Post autor: msaar »

Witam
Jesli nadal jesteś zainteresowny budową Wappen von Hamburg to polecam wejść na stronkę czeskiego forum modelarskiego.
Jest to www.mo-na-ko.net./php/portal/login.php tam dział Historicke plachetnice-rozestavene. Ósma pozycja od góry to relacja z budowy wappen von Hamburg.

pozdrawiam mieczyslaw
ODPOWIEDZ