Zbuduj model największego okrętu z czasów Napoleona!
- inicjator
O:Zbuduj model największego okrętu z czasów Napoleona!
Ja akurat nie mieszkam w Polsce, ale jak nie jestes pewny to napisz maila z pytaniem.
"Nie oceniaj ksiazki po okladce"
- JurekBin
- Kontakt:
Przesyłki w Europie wewnątrz UE nie stanowią najmniejszego problemu.
Ja odbieram i wysyłam w różne zakątki świata, więc się nie martw.
Z Hiszpanii do Polski nie będzie kłopotu. Może być tylko troszkę większa cena za paczkę niż w polskiej poczcie, ale nie sądzę żeby to kosztowało więcej jak 20 euro.
Ja na przykład ściągałem z Polski kadłuby Halnego przez DPD kurierem, i to kosztowało raptem 25 euro od sztuki. Pudło grubo ponad metr!
Ja odbieram i wysyłam w różne zakątki świata, więc się nie martw.
Z Hiszpanii do Polski nie będzie kłopotu. Może być tylko troszkę większa cena za paczkę niż w polskiej poczcie, ale nie sądzę żeby to kosztowało więcej jak 20 euro.
Ja na przykład ściągałem z Polski kadłuby Halnego przez DPD kurierem, i to kosztowało raptem 25 euro od sztuki. Pudło grubo ponad metr!
- arthx
tak - dzieki - mam tego linka juz w ulubionych.
ale chcialem sie zapoytac co do jakosci tych zestawow, jaka firma robi to bardzo dobrze i wszystko jest w najlepszym gatunku. czy ten zestaw firmy OcCre jest taki ? Moze sa zestawy lepszej jakosci, z wieksza iloscia szczgolow ?
pozdr
arthx
ale chcialem sie zapoytac co do jakosci tych zestawow, jaka firma robi to bardzo dobrze i wszystko jest w najlepszym gatunku. czy ten zestaw firmy OcCre jest taki ? Moze sa zestawy lepszej jakosci, z wieksza iloscia szczgolow ?
pozdr
arthx
- inicjator
Roznie to bywa z zestawami. Ja kupujac swoj bylem zadowolony. Po kilku tygodniach sklejania zmienilem zdanie. Calkiem mozliwe ze kupujac dzisiaj skusilbym sie na cos innego lub zaczal budowac z planow (ale juz za pozno - jak sie wpadlo miedzy wrony to trzeba krakac tak jak one). Z tego co czytalem to Jotika robi bardzo dobre zestawy (model Victory jest opracowany z pomoca Peter'a Goodwin'a - kustosza tego okretu) - jeden minus - cena. Ale moze warto zainwestowac w porzadny zestaw. Link ponizej:
http://www.jotika-ltd.com/Pages/1024768/A_List.htm
http://www.jotika-ltd.com/Pages/1024768/A_List.htm
"Nie oceniaj ksiazki po okladce"
- JurekBin
- Kontakt:
inicjator napisał:
Ja się dołączam do ostatniego zacytowanego zdania.
Ale moze warto zainwestowac w porzadny zestaw.....
Model robi się na lata no i może latami. Jeśli model jest wart tego tzn. ktoś włożył w to wiele pracy, to te pare setek można zainwestować. Jeśli robisz model z planów.... to czas, plany, materiały jak przeliczysz... to też będzie kosztować.
Są modele drogie i warte..... no ale cóż są i drogie i nic nie warte :( więc trzeba uważać, i Kogowicze tu napewno są w stanie wiele wnieść co warte a co nie.
....(model Victory jest opracowany z pomoca Peter'a Goodwin'a - kustosza tego okretu) - jeden minus - cena. Ale moze warto zainwestowac w porzadny zestaw.....
Ja się dołączam do ostatniego zacytowanego zdania.
Ale moze warto zainwestowac w porzadny zestaw.....
Model robi się na lata no i może latami. Jeśli model jest wart tego tzn. ktoś włożył w to wiele pracy, to te pare setek można zainwestować. Jeśli robisz model z planów.... to czas, plany, materiały jak przeliczysz... to też będzie kosztować.
Są modele drogie i warte..... no ale cóż są i drogie i nic nie warte :( więc trzeba uważać, i Kogowicze tu napewno są w stanie wiele wnieść co warte a co nie.
-
Buczek79 napisał:
Wysyłają do Polski. Koszt od 55 do 120e w zależności od wagi. Wysyłka UPS'em więc raczej bez problemów :)
czyli z dostawa do polski nie ma problemu? Wiesz odleglość inny kraj mam taka małą obawe :):) wkoncu to 1500 zł :) dzieki
Wysyłają do Polski. Koszt od 55 do 120e w zależności od wagi. Wysyłka UPS'em więc raczej bez problemów :)
Stocznia:
Bismarck 1/200 (planowany powrót po dłuuuuuugiej przerwie z przyczyn losowych)
Bismarck 1/200 (planowany powrót po dłuuuuuugiej przerwie z przyczyn losowych)
- Irek350
- Lokalizacja: {"name":"Polska Pozna\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Zakupiłem kontrolnie pierwszy numer.
Jakość elementów nie jest najlepsza.
Elementy drewniane są zrobione z jakiejś dziwnej sklejki, a do tego wypaczonej: :unsure:
Wskazana pożądna stocznia ;)
Ale listewki na pokład bardzo dobre, na pewno mi sie przydadzą :laugh:
Jakość elementów nie jest najlepsza.
Elementy drewniane są zrobione z jakiejś dziwnej sklejki, a do tego wypaczonej: :unsure:

Wskazana pożądna stocznia ;)
Ale listewki na pokład bardzo dobre, na pewno mi sie przydadzą :laugh:
- antosiek
Wygląda na sklejkę balsową
-
Moj pierwszy post, wypada sie wiec przywitac, tak wiec Witam szanowne grono modelarzy.
http://www.hobbiesguinea.com/product_info.php?products_id=5593&osCsid=6cfb92e54d78d339b15942204e16afb4 jak myslicie ten zestaw OcCre ma taka sama instrukcje jak w gazecie? Na stronie jest napisane, ze w zestawie jest instrukcja krok po kroku w pieciu jezykach. http://gallery.drydockmodels.com/album178 tutaj sa zdjecia tego zestawu i widac na nich podobne obrazki jak w gazecie. Jak myslicie?
http://www.hobbiesguinea.com/product_info.php?products_id=5593&osCsid=6cfb92e54d78d339b15942204e16afb4 jak myslicie ten zestaw OcCre ma taka sama instrukcje jak w gazecie? Na stronie jest napisane, ze w zestawie jest instrukcja krok po kroku w pieciu jezykach. http://gallery.drydockmodels.com/album178 tutaj sa zdjecia tego zestawu i widac na nich podobne obrazki jak w gazecie. Jak myslicie?
- mirek
Wydaje się , że jest to ten sam zestaw , tylko cena trzy krotnie mniejsza
Pozdrawiam Mirek Rybus