Chwalimy się
- tadheus
Re: Chwalimy się
Tak,to jest piła taśmowa.Bardzo ładnie tnie,po łuku również,co jest bardzo istotne.
Pozdrawiam, Paweł.
- kejsi
Witaj.
Chciałbym się dowiedzieć do jakiej grubości można ciąć twarde drewno. Ile taka piła kosztuje i gdzie można ją kupić.
Pozdrawiam Kazimierz
Chciałbym się dowiedzieć do jakiej grubości można ciąć twarde drewno. Ile taka piła kosztuje i gdzie można ją kupić.
Pozdrawiam Kazimierz
- tadheus
Kupiłem na allegro,koszt z przesyłką kurierską i zapasową taśmą tnącą to ok 580 zł.Maksymalna grubość cięcia to 80 mm.Ja osobiście ciąłem już na niej orzecha grubości 50 mm na deseczki grubości 2 mm i wszystko jest ok.
Pozdrawiam, Paweł.
- Wojtek-Sos
Wszyscy się czymś chwalą, pochwalę się i ja.
Oto wyrób mojej małżonki - domowego wypieku chlebek. Z żytniej mąki, na zakwasie. Pyszności.
Oto wyrób mojej małżonki - domowego wypieku chlebek. Z żytniej mąki, na zakwasie. Pyszności.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
- Sance
Jak wszyscy to ja też się dopiszę
Zakupiłem dzisiaj przecinarkę do płytek przy małych przeróbkach mam nadzieje zrobić z niej całkiem przyjemną pilarkę.Jedynym problemem może być znalezienie freza.
Kosztowało mnie to 8 funtów więc nawet jeżeli nie uda się przerobić zawsze będę miał czym płyteczki ciąć
Zakupiłem dzisiaj przecinarkę do płytek przy małych przeróbkach mam nadzieje zrobić z niej całkiem przyjemną pilarkę.Jedynym problemem może być znalezienie freza.
Kosztowało mnie to 8 funtów więc nawet jeżeli nie uda się przerobić zawsze będę miał czym płyteczki ciąć

- Wojtek-Sos
To na ukojenie moich skolatanych nerwow po stresujacej podrozy:
Przpraszam, ale brak w tym kompie polskich liter
Przpraszam, ale brak w tym kompie polskich liter
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
- Slawek Kromer
to dopiero modelarz nawet chodzi z modelem do łóżka
a nie lepsza jakaś 18-tka

a nie lepsza jakaś 18-tka

-
Patrzcie mlodzi modelarze do czego moze doprowadzić modelarstwo!
Do zaburzen emocjonalnych !!!!
A to chlopiec czy dziewczynka ?:)
Do zaburzen emocjonalnych !!!!
A to chlopiec czy dziewczynka ?:)
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- byku
Witam,
Może nie ma się czym chwalić, ale i tak to zrobię.
Mój najnowszy nabytek Dremel 300, w zestawie trzpień Speedclic i 5 tarcz do metalu.
Dodatkowo uniwersalny zacisk. Dobrze że go kupiłem (pomijając większy komfort pracy) bo w zestawie była tylko jedna tulejka 3,2 mm.
Zastanawiałem się jeszcze nad Proxonem (w sumie nadal nie wiem która firma byłaby lepszym wyborem), ale i tak bardzo się cieszę z nowej szlifierki.
Pozdrawiam
Bartek
Może nie ma się czym chwalić, ale i tak to zrobię.

Mój najnowszy nabytek Dremel 300, w zestawie trzpień Speedclic i 5 tarcz do metalu.

Dodatkowo uniwersalny zacisk. Dobrze że go kupiłem (pomijając większy komfort pracy) bo w zestawie była tylko jedna tulejka 3,2 mm.
Zastanawiałem się jeszcze nad Proxonem (w sumie nadal nie wiem która firma byłaby lepszym wyborem), ale i tak bardzo się cieszę z nowej szlifierki.
Pozdrawiam
Bartek
Pozdrawiam
Bartek B.
Bartek B.
- Piotras
Nie wiedziałem za bardzo gdzie to dać wiec dałem to tu.
W Ustce pojawił się nowy szeryf o sory raczej ratownik:
Tylko 2 zdjęcia i są dość słabe ale byłem w porcie z ciekawości zobaczyć bo w gazecie o nim pisali.
W Ustce pojawił się nowy szeryf o sory raczej ratownik:
Tylko 2 zdjęcia i są dość słabe ale byłem w porcie z ciekawości zobaczyć bo w gazecie o nim pisali.