Chwalimy się
- Zbyszek
O:Chwalimy się
Smoku to są te same, ku woli sprostowania te wyrzutnie to RM-70 produkcji czeskiej oczywiście pakiet zapożyczony z BM-ek. A brygada się troszeczkę inaczej nazywa 23 SBA.
Pozdrawiam!!!
- halny55
No,Pomarańczowa Renia prezentuje się okazale.Ja też jestem z branży podobnej jak kolega,tylko mam Renię Białą.I ubolewam nad tym,że nie ma już kolejek na granicy polsko-niemieckiej,bo wtedy można było sporo zrobić przy budowie modeli.W latach 90-tych jak stałem w kolejce do granicy w Kołbaskowie w Pekun ( 36 godzin) ,to czas umilałem sobie klejeniem wycinanek od Hala.I nie straszny mi był długi
czas oczekiwania na wjazd na terminal.
Teraz niestety kolejek już nie ma.Tzn. są,ale na wschód,ale ja tam nie jeżdżę.
Pozdrawiam
czas oczekiwania na wjazd na terminal.
Teraz niestety kolejek już nie ma.Tzn. są,ale na wschód,ale ja tam nie jeżdżę.
Pozdrawiam
- Paliwiak1
Witam
Che się pochwalić wam kolejnym odrestaurowanym kufrem tylko nie jest to dla mnie a dla znajomego. Kufer poniżej jest o tyle większy od mojego, że mój wejdzie do środka i jeszcze pozostanie miejsce.
Przed renowacją kufer spadł z przyczepki i wyglądał jak powyżej. Data, która była na zewnętrznej warstwie jest datą poprzedniej renowacji, czyli 1912.
Pod pierwszą warstwami farb wyłoniła się data, 1861 czyli w tym czasie był remontowany.
A na ostatniej warstwie pojawiła się data, 1806 co nawet by było zgodne mniej więcej ze stylem samego wykonania kufra.
Wszystkie te daty pewnie nie były tak związane z remontem samego kufra jak zmiana właściciela, bo takie kufry były przypisane do kobiet jako posagowe i za każdym razem zmieniał się również herb rodowy, dlatego musiały być przemalowywane. Ostatnia warstwa farby jak i blachy w części tylnej wskazują, że był to kufer mocowany do powozu konnego.
P.S. Przepraszam za tło.
Z poważaniem Paweł G.
Che się pochwalić wam kolejnym odrestaurowanym kufrem tylko nie jest to dla mnie a dla znajomego. Kufer poniżej jest o tyle większy od mojego, że mój wejdzie do środka i jeszcze pozostanie miejsce.

Przed renowacją kufer spadł z przyczepki i wyglądał jak powyżej. Data, która była na zewnętrznej warstwie jest datą poprzedniej renowacji, czyli 1912.

Pod pierwszą warstwami farb wyłoniła się data, 1861 czyli w tym czasie był remontowany.
A na ostatniej warstwie pojawiła się data, 1806 co nawet by było zgodne mniej więcej ze stylem samego wykonania kufra.

Wszystkie te daty pewnie nie były tak związane z remontem samego kufra jak zmiana właściciela, bo takie kufry były przypisane do kobiet jako posagowe i za każdym razem zmieniał się również herb rodowy, dlatego musiały być przemalowywane. Ostatnia warstwa farby jak i blachy w części tylnej wskazują, że był to kufer mocowany do powozu konnego.
P.S. Przepraszam za tło.
Z poważaniem Paweł G.
Z poważaniem Paliwiak
- krzysztof
Wygląda świetnie, może by poczernić łby gwoździ mocujących okucia?
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
- yetislawo
Świetna robota ,sam zaczynam takie cudo robić .Ciekawi mnie jak wygląda wewnątrz.Sławek
Sławek Dziewulski
- Paliwiak1
Krzysztofie możliwe, że będzie lepiej wyglądać z czarnymi łepkami, ale top już zależy od znajomego jak on zdecyduje, bo łatwiej jest je pomalować nić wyczyścił.
Yetislawo proszę oto zdjęcia wnętrza nie patrz na te jasne plamy to tylko nie stary kurz.

Yetislawo proszę oto zdjęcia wnętrza nie patrz na te jasne plamy to tylko nie stary kurz.

Z poważaniem Paliwiak
-
Mama kupiła piłę do "gałęziówki". Siły nie mamy więc trzeba było myśleć o czymś jednofazowym :) Nie powiem przyda się zapewne do deseczek. Już kilka na próbę pociąłem, olcha idzie ładnie, śliwkę przypala trochę :/
http://www.ceneo.pl/1169905

http://www.ceneo.pl/1169905

- smok
- Lokalizacja: {"name":"polska leszno","desc":"","lat":"","lng":""}
:whistle: Polecam ; http://rozklad-pkp.pl/?q=pl/node/250. Pozd.SMOK
- ataman
- Mirek77
Może nie ma się czym chwalić ale ja się cieszę.Niedawno kupiłem te plany na allegro:)