Chwalimy się
- Kazek
Re: Chwalimy się
no może nie bardzo jest się czym chwalić ale gdzieś to chciałem wam pokazać po jakich drogach się jeździ i pracuje- taka mała zadymka a droga krajowa żeby nie było że jakaś wiejska bo tamte to sa nie przejezdne prawie
Pozdrawiam Kazik 

- tadheus
- taganc
Witajcie.
Jakiś czas temu miałem dość długie chorobowe, więc postanowiłem przypomnieć sobie jak to robiło się modele, gdy nie było jeszcze laminatów. Jachcik ma parametry do klasy F5-E. Opracowałem go sobie, na podstawie swojej dawnej konstrukcji klasy DX z lat 80-tych. Jedynie dla zabezpieczenia drewna, zalaminowałem kadłub od środka. Model wykonałem w 2007 r., i do dziś jest technicznie sprawny. Przy okazji kolejnego pływania zrobię fotki, bo wcześniej na to nie wpadłem.
Jakiś czas temu miałem dość długie chorobowe, więc postanowiłem przypomnieć sobie jak to robiło się modele, gdy nie było jeszcze laminatów. Jachcik ma parametry do klasy F5-E. Opracowałem go sobie, na podstawie swojej dawnej konstrukcji klasy DX z lat 80-tych. Jedynie dla zabezpieczenia drewna, zalaminowałem kadłub od środka. Model wykonałem w 2007 r., i do dziś jest technicznie sprawny. Przy okazji kolejnego pływania zrobię fotki, bo wcześniej na to nie wpadłem.
Pozdrawiam Tadeusz
- taganc
Zapomniałem dodać, że kadłub został wykonany metodą słomkową na helingu. Ciemniejsze listwy to mahoń przemysłowy uzyskany kiedyś z palet, które przyszły do mojej firmy z RPA. Jaśniejsza listwa na lini wodnej to dębina, a spód kadłuba sosna. Wszystkie listwy mają przekrój 3x3 mm. Pokład ze sklejki lotniczej 1,5 mm, przyklejonej i zaimpregnowanej żywica epoksydową. Maszt klejony warstwowy z frezowaną likszparą. Całość z zewnątrz zagruntowana trzema warstwami Caponu i polakierowana Chemosilem. Żagle wykonane z cienkiego dacronu, używanego przez parolotniarzy.
Pozdrawiam Tadeusz
- Wojtek-Sos
Wracając do kopyt, to się jada w Chinach. Kolega przysłał fotki z Szanghaju
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
- grzegorz75
A ja sobie pierwszego w życiu czołKa ulepiłem i umalowałem 

http://www.iik.suzuki.pl/
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Pokraka straszna, ale ładnie pomalowana.
Co prawda jakoś tak bladawo, ale to czołg bladawiec jest zapewne.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
P.S.
A za chwiluniu to zrobisz samolota RC i pomalujesz go w piękne grochy.
To dopiero będzie szok na Kodze.
Powodzenia
Andrzej
Co prawda jakoś tak bladawo, ale to czołg bladawiec jest zapewne.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
P.S.
A za chwiluniu to zrobisz samolota RC i pomalujesz go w piękne grochy.
To dopiero będzie szok na Kodze.
Powodzenia
Andrzej
- grzegorz75
Nie jest blady Andrzejku , ino "tryb ekspozycji " ustawiony jest dość wysoko bo na 1,7 w aparaciku . Trochę było gimnastyki żeby go wymalować .Na zlot przywiozę , to obejrzysz na żywo , jak tam barwy "żyją" 

http://www.iik.suzuki.pl/
-
Śliczna robota . Umiesz Ty malować .
Gratuluje
Gratuluje

Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- Wojtek-Sos