Przenosiny Kogi

Zmiany na stronie i inne związane z witryną.

Awatar użytkownika
radek
Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
Kontakt:

Przenosiny Kogi

Post autor: radek »

Witam wszystkich
Własnie został przygotowany nowy serwer pod serwis Koga. W tej chwili trwają jeszcze ostatnie "poprawki" przez przenosinami strony. W związku z przeniesieniem, niestety będę musial zamknąć forum na jakieś 1-2 dni - tzn. nie będzie można postować, będzie można za to nadal przeglądać forum. Jest to podyktowane faktem, że niektórzy użytkownicy przez pewien czas bedą jeszcze widzieć "starą" kogę inni już nową. Aby forum nie rozjechało się, jest to chyba jedyne rozsądne wyjście. Forum zostanie przyblokowane jeszcze sić dziś lub jutro,
za problemy przepraszam.

Radek.
Radosław Kubera
Koga Portal
Awatar użytkownika
stefan

Odp:Przenosiny Kogi

Post autor: stefan »

No! a wiec Ty zyjesz:) ciesze sie niezmiernie:laugh:
A zeby sie nowa Koga nie rozjechala, no to sie moze napijmy?... tak na wszelki wypadek....
Awatar użytkownika
radek
Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
Kontakt:

Odp:Przenosiny Kogi

Oj żyję. żyję ;-)
I często tu zaglądam :laugh: :laugh: :laugh:
Ale przygotowanie bezpiecznego serwera "od zera" żeby był bezpieczny w internecie, łacznie z kopiami zapasowymi itp. to dosyć duże wyzwanie, tym bardziej, że robione po godzinach.
Siedziałem nad tym serwerem 2 miesiące, ale wydaje się, że się opłacało. Na początek nie będzie zbyt wielu nowości, strona będzie przeniesiona 1:1 ale możliwości mamy teraz naprawdę spore.
Ale nie od razu Rzym zbudowano, napewno będzie wspólny FTP, może aliasy pocztowe, np. żebyś Stefan miał adres mailowy:
stefan@koga.net.pl ;)

Dodatkowo powiem, że myślimy o nowym wizerunku strony, Jerry nawet znalazł dla nas wspaniałe grafiki, chcemy umożliwić Wam proste wpisywanie własnych artykułów, potworzyć nowe działy.
Ale do tego potrzebny był nowy serwer, dlatego ostatnio nie było mnie wiadać :-D
No to pozdrawiam wszystkich,
Radek

P.S. no i może w końcu skończę mapkę użytkowników Kogi ;-)
Radosław Kubera
Koga Portal
Awatar użytkownika
rczarnec

Odp:Uwaga !!! Przenosiny Kogi - awaria RSS

Post autor: rczarnec »

Witam. Po przenosinach przestał działać bardzo przydatny skrypt odpowiedzialny za RSS.
Pozdrowienia, Robert.
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Awatar użytkownika
golasz

Post autor: golasz »

Witam!

Wg mnie zegarek się przestawił ;) ;) tzn. chodzi mi o to, że w pasku informacji (tuż pod przewijaniem stron) jest zegarek i data.Zmierzam do tego;):

jesli napisałem post o 21 to pokazuje ze napisałem o 19. Nie wiem czy to tylko tak u mnie jest,ale zauważyłem ze coś takiego występuje :). Mam nadzieje że dobrze napisałem o co mi chodzi. :)

Pozdrawiam.
[url=mailto:golasz4@wp.pl]golasz4@wp.pl[/url]
Awatar użytkownika
radek
Kontakt:

Coś w tym było. Chyba poprawiłem . A RSS'y już działają ?
Pzdr.
Radosław Kubera
Koga Portal
Awatar użytkownika
rczarnec

RSS działa i nie działa. Tzn. działa na PC w czytniku RSS wbudowanym w Operę, natomiast nie działa w NewsBreak na PocketPC zwracając błąd "system error C00CE555 occurred". Nie próbowałem innymi programami. Ale na "poprzedniej" Kodze hulało jak marzenie.

EDIT: I znaleziony na Google opis błędu: "Only one top level element is allowed in an XML document".

Pzdr., Robert
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Awatar użytkownika
rczarnec

Uzypełnienie: powyższy błąd występuje w trakcie konfiguracji kanału przy próbie odczytania domyślnego tytułu. Jeśli tytuł wpisze się "z ręki", to i tak nie synchronizuje kanału zwracając niezydentyfikowany błąd.
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Awatar użytkownika
radek
Kontakt:

Postaram się tym zająć. Na przeglądarkach jest ok, sprawdzę na readerze, który mi wskazałeś.
Pozdrawiam.
Radosław Kubera
Koga Portal
ODPOWIEDZ