Zjazd Kogi 2007

Zmiany na stronie i inne związane z witryną.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rafal

Odp:Zjazd Kogi 2007

Post autor: Rafal »

Witam,
Wyjazd do Tczewa mamy zapisany, nasze zgłoszenie przesłałem już Jerremu, ale mam pytanie odnośnie modeli? Jakie modele ze sobą zabrać? Mamy ich trochę - a jak wiadomo wszystkich nie weźmiemy bo nie będzie miejsca. Wystawiamy tylko żaglowce, czy może moglibyśmy zabrać ze sobą np ORP GROM-a. Nie ukrywam, że taki model jest dużo łatwiejszy w transporcie :) Dalej planujemy zabrać Huntera, może uda się skończyć Halifaxa. Jest jeszcze Marsilia, Yacht Mary, rozpocząta Royal Caroline, łódź wikingów i kilka małych - barka de St Tropez, Baltimor Klipper i San Rafael.
Pytam, bo może nie ma sensu brać modeli które bedą sie dublowały na wystawie. Wiem, że każdy model jest inny, ale ja osobiście wolałbym zobaczyć 5 modeli różnych jednostek niż np. 5 Hunterów ;) Jak myślicie?
Pozdrawiam
Rafał A.
Pozdrawiam
Rafał A.

www.motogaragekutno.pl
PiotrB

Post autor: PiotrB »

To w takim razie mojego Huntera będzie można oglądać w bagażniku auta :)
Ja już się na niego napatrzyłem, a chętnie zobaczę 5 innych modeli.
Pozdrawiam - PiotrB
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

Chłopaki miejsca jest bardzo dużo na wystawienie modeli i im więcej tym lepiej , ale o tym już napisze Sławek jak wróci do domu.
Organizatorzy raczej nie przewidują oglądania modeli w bagażnikach samochodów ;) ;)
Ja uważam , ze nawet będzie pięć takich samych modeli to będzie ciekawiej ponieważ wykonawcy mogą sobie pogadać przy okazji, JAK I CO ROBILI , TAKA mała WYMIANA doświadczeń .
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
MODELARSTWO OKRĘTOWE

Post autor: MODELARSTWO OKRĘTOWE »

A ja mogę przyjechać ??? B) ;) :blush:
Awatar użytkownika
Rafal

Post autor: Rafal »

Ja uważam , ze nawet będzie pięć takich samych modeli to będzie ciekawiej ponieważ wykonawcy mogą sobie pogadać przy okazji, JAK I CO ROBILI , TAKA mała WYMIANA doświadczeń .

Mirku, miałem na myśli zwiedzających i oglądających wystawę. Myślę, że oni woleliby zobaczyć 5 modeli róznych jednostek niż 5 modeli tej samej jednostki. Co innego my - ja chetnie zobaczę Huntera PiotraB i innych modelarzy, którzy budują bądź zbudowali tą jednostkę - bo jak wiadomo ilu modelarzy tyle pewnie różnych modeli :)

A ja mogę przyjechać ???

... myślę, że modeli żaglowców będzie dużo więcej niż na nie jednym konkursie i festiwalu :) moim osobistym zdaniem - KONIECZNIE!
Pozdrawiam
Rafał A.

www.motogaragekutno.pl
Awatar użytkownika
JurekBin
Kontakt:

Post autor: JurekBin »

No ja równolegle działam na niebieskim froncie, aby ściągnąć międzynarodowych sąsiadów.
Mam na razie 3 kandydatów tylko niestety.... może ktoś się jeszcze znajdzie, po tym jak napisałem, że na wstęp trzeba przywieźć karton swojego lokalnego piwa do ogólnej konsumpcji ;)

Obrazek
Pozdrawiam
Jurek

https://www.jerzybin.com
Awatar użytkownika
JurekBin
Kontakt:

Post autor: JurekBin »

:laugh: no i wygląda na to, że udało mi się zwerbować pierwszego zawodnika ze Szwecji!
Ale zadał mi bardzo podchwytliwe pytanie i zwracam się z prośbą do tubylców o pomoc w udzieleniu odpowiedzi.

I finaly got word from the my company. I will be free the weekend 18-19th. There is a good connection from Nynäshamn to Gdansk. I will not have any car, so how do you get from Gdanks to Tczew in the easiest manner?

Pisze, że dostał wolne z pracy i ma wolny weekend 18-19. Jest dobre połączenie z Nynäshamn do Gdańska. Nie będzie miał samochodu i jak najłatwiej się dostać z Gdańska do Tczewa?
Pozdrawiam
Jurek

https://www.jerzybin.com
Awatar użytkownika
Adam70
Lokalizacja: {"name":"Germany Hamburg","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Adam70 »

Koledzy jeśli uda mi sie wyrać z pracy ( :evil: wiercę dziure w brzuchu kierownictwu o wolne ) to czy moge przywieźć Golden Hind i Santa Marie z tym że są ro modele z kartonu wykonane jakiś czas temu :(. I jeszcze jedno pytanko do kiedy i komu mozna zglaszać swoje uczestnictwo?
Pozdrawiam Adam
Awatar użytkownika
rczarnec

Post autor: rczarnec »

JurekBin napisał:
...
I finaly got word from the my company. I will be free the weekend 18-19th. There is a good connection from Nynäshamn to Gdansk. I will not have any car, so how do you get from Gdanks to Tczew in the easiest manner?

Pisze, że dostał wolne z pracy i ma wolny weekend 18-19. Jest dobre połączenie z Nynäshamn do Gdańska. Nie będzie miał samochodu i jak najłatwiej się dostać z Gdańska do Tczewa?

Proponuję sprawdzić ten link. Jeśli nie ma samochodu to chyba nawet lepiej... ;)
http://rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn?ld=pkp&seqnr=6&ident=a6.02572329.1184451865&REQ0HafasScrollDir=1
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Awatar użytkownika
Slawek Kromer

Post autor: Slawek Kromer »

witam:) :) :)
będąc przejazdem przez Tczwe wstąpiłem do MUZEUM miejsca przyszłego spotkania KOGOWICZÓW.Jestem zauroczony miejscem Pani Dyrektor jest nam bardzo przychylna i chętna do współpracy.Odnośnie miejsca na modele to czym więcej modeli to będzie lepiej.Modele nie muszą przedstawiać żaglowców mogą to być modele statków czy okrętów nie wyłanczając latarń morskich. modele nie muszą być ukończone efektowniej będą wyglądały nieskończone Kilka fotek z muzeum

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Kierownictwo MUZEUM czeka a my postarajmy się być w jak największym gronie no i z modelami
pozdrawiam sławek
ODPOWIEDZ