no i to jest to...na to bym położył laier motipa i gitara ...chyba mam rozwiązanie ...jak bym nie znalazł tego w swojej okolicy to poproszę ciebie o pomoc w zakupię i wysyłce
jeskom pisze:heh...no ogólnie to mają wytrzymać dotykanie osób które się będą zachwycać moim cackiem - to jest ich przeznaczenie
Witam, jeżeli nie ma to być extra wytrzymałe, to zerknij tutaj: http://www.cnc.info.pl/topics73/chromow ... t11814.htm Generalnie zagadnienie nazywa się "metalizowanie plastiku" W przypadku metali to "galwanizacja". Pozdrawiam Paweł
Myślę , że skorzystaj z mojej rady . Ja stosuję te metalizery i nic mi się nie dzieje od dotykania ... Wydasz kilkadziesiąt peelenów i uzyskasz świetny efekt . Przejrzyj fora gdzie współmodelarze lepią plastikowe siury - takie plastikowe gotowe części w ramkach , zwłaszcza ciężarówek ...
znalazłem w swojej okolicy firmę która zajmuje się galwanizacją, chromowaniem itp. Właśnie wysłałem do nich zapytanie w mojej sprawie. Poinformuje was co i jak, jak już się coś dowiem
samo chromowanie to chyba wyjdzie na mosiądzu z tego co pamiętam, chociaż prawdopodobnie trzeba będzie miedziować przed chromem ze względu na miękki materiał lutu , nie wiem jak zawiłe są kształty o których mówisz, bo chrom uzyskuje swój kolor i połysk po polerowaniu, a przed jest nieco żółtawy i matowy
ja osobiście przychylam się do propozycji metalizerów zaproponowanej przez Pana Grzegorz75. sam ich jeszcze nie stosowałem, ale porównując efekty uzyskane przez np tego Pana:
Wiadomo, że profesjonalnie uzyskasz trochę lepszy efekt. Ale jednak przy dobrym podejściu i paru treningach na boku różnica może być nieznaczna, a satysfakcja wykonania i oszczędności na piwko na pewno pozytywnie wpłyną na dalszą budowę