Dziękuje Tomaszu za odpowiedz i słowa wsparcia .
Nie dokońca się zrozumieliśmy powyżej opisałem metode której ja używam do utwardzania metali nieżelaznych takich jak miedz i mosiądz, znalazłem ją kiedyś na jakimś forum jubilerskim. Polega ona włożeniu gotowych elementów do tumblera wypełnionego małymi kulkami i drucikami ze stali nierdzewnej i to ma się kręcić przez godzine-dwie(im dłużej tym jest twardsze) w taki sposób metale te utwardzają się, a przy okazji nie trzeba ich wykwaszać po lutowaniu aby usunąć borax czy inny topnik.
PS. Założyłem wkoncu konto na Model Ship World, jest to prawdziwa skarbnica wiedzy modelarskiej
Karl und Marie 1:60 by Konrad
- Konrad86
- Lokalizacja: {"name":"Cardenden","desc":"Cardenden,Fife,GB-FIF,Szkocja,GB-SCT,KY5 0BN,Wielka Brytania,gb","lat":"56.1461978","lng":"-
- Konrad86
- Lokalizacja: {"name":"Cardenden","desc":"Cardenden,Fife,GB-FIF,Szkocja,GB-SCT,KY5 0BN,Wielka Brytania,gb","lat":"56.1461978","lng":"-
Re: Karl und Marie by Konrad
Witam wszystkich, zrobiłem elementy steru oraz zamontowałem kilka elementów pokładu.
- Konrad86
Re: Karl und Marie 1:60 by Konrad
Witam wszystkich !
Założyłem ster, oraz popracowałem troche przy burcie.
Zamontowałem rówinież kołkownice.
Założyłem ster, oraz popracowałem troche przy burcie.
Zamontowałem rówinież kołkownice.
- Konrad86
Re: Karl und Marie 1:60 by Konrad
Witam ponownie, w taki sposób wykonałem kotwice