|
|
|
|
Łódż Wikingów-Billing Boats
Łódż Wikingów-Billing Boats
Chciałabym wszystkich powitać i zarazem przyłączyć do tak zacnego grona.
Myślę ,że powinnam sobie już zawczasu przygotować solidne hobby na lata
emerytury ;) , a modelarz (modelarka) szkutniczy (czka) brzmi bardzo dumnie.
Przestudiowałam sobie relacje kolegow (a w dniu dzisiejszym kolezanki Marty)
no i zaraziłam się.
Tydzień temu zamówiłam pierwszy model.
Wybor padł na Łódż Wikingów z firmy Billing Boats, model dla początkujących.
Czekając na przesyłkę, postanowiłam wykonać stocznię.Udałam się do hipermarketu budowlanego i tam nabyłam nie tylko materiały , ale i narzędzia.
Wykonanie takiej stoczni to było dla mnie pierwsze drewniane modelarstwo, chciałam
aby było widać ,ze jest wykonana ręką kobitki (aniołki mają przynosić szczęście)

Myślę ,że powinnam sobie już zawczasu przygotować solidne hobby na lata
emerytury ;) , a modelarz (modelarka) szkutniczy (czka) brzmi bardzo dumnie.
Przestudiowałam sobie relacje kolegow (a w dniu dzisiejszym kolezanki Marty)
no i zaraziłam się.
Tydzień temu zamówiłam pierwszy model.
Wybor padł na Łódż Wikingów z firmy Billing Boats, model dla początkujących.
Czekając na przesyłkę, postanowiłam wykonać stocznię.Udałam się do hipermarketu budowlanego i tam nabyłam nie tylko materiały , ale i narzędzia.
Wykonanie takiej stoczni to było dla mnie pierwsze drewniane modelarstwo, chciałam
aby było widać ,ze jest wykonana ręką kobitki (aniołki mają przynosić szczęście)

- Nina
-
Odp:Łódż Wikingów-Billing Boats
No witam w załodze!
Czyżby 8 marca przenieśli na styczeń? Tak nam dziś KOGA wypiękniała jak nigdy dotąd...
No to teraz chłopaki... trza będzie czym prędzej do sklepu po zmiotkę, szmatke itp.. bo inaczej ..;) .. no i jezyki bedziemy mieli pogryzione... bo trza będzie kulturniej się wypowiadać, częściej w język ugryźć..
A poważnie, to z ciekawością bedę śledził Twoją relację. Sam zbieram materiały na temat łodzi wikińskich, mam juz kilka planów, dużo ilustracji... etc.. i (o czym już pisałem jakieś pół roku temu) zamierzam w przyszłości spróbować zbudować łódż Wikingów od podstaw, wg planów. Jeszcze do końca nie zdecydowałem się jaką, ale narazie najbardziej podobają mi się dwie: łódź z Kvalsundu (ok 700 r) i łódź z Oseberg ( o ponad 200 lat młodsza)
Czyżby 8 marca przenieśli na styczeń? Tak nam dziś KOGA wypiękniała jak nigdy dotąd...
No to teraz chłopaki... trza będzie czym prędzej do sklepu po zmiotkę, szmatke itp.. bo inaczej ..;) .. no i jezyki bedziemy mieli pogryzione... bo trza będzie kulturniej się wypowiadać, częściej w język ugryźć..
A poważnie, to z ciekawością bedę śledził Twoją relację. Sam zbieram materiały na temat łodzi wikińskich, mam juz kilka planów, dużo ilustracji... etc.. i (o czym już pisałem jakieś pół roku temu) zamierzam w przyszłości spróbować zbudować łódż Wikingów od podstaw, wg planów. Jeszcze do końca nie zdecydowałem się jaką, ale narazie najbardziej podobają mi się dwie: łódź z Kvalsundu (ok 700 r) i łódź z Oseberg ( o ponad 200 lat młodsza)
Pozdrawiam
-

ataman - Posty: 906
- Miejscowość: Poznań
-
no Nina.... pięknie!
Witamy jak to się mówi!
Tak jak Ataman mówi ja chyba u siebie też posprzątam :dry:
A poza tym to uważnie już się przyglądamy na postępy.
Jurek
Witamy jak to się mówi!
Tak jak Ataman mówi ja chyba u siebie też posprzątam :dry:
A poza tym to uważnie już się przyglądamy na postępy.
Jurek
-

JurekBin - Posty: 1586
- Miejscowość: Wiedeń
-
No cos takiego! chwile mnie nie bylo a tu taki wysyp;) pań modelarzy! no brawo za odwage:)
-

stefan - Posty: 1196
- Miejscowość: polska
-
Nina napisała:
O to,to właśnie!!! Witam więc w elicie oklaskami.
(wracam do TV bo tu strach dzisiaj zaglądać!!!)
modelarz (modelarka) szkutniczy (czka) brzmi bardzo dumnie.
O to,to właśnie!!! Witam więc w elicie oklaskami.
(wracam do TV bo tu strach dzisiaj zaglądać!!!)
Pozdrawiam,
Krzysztof Duvnjak
Krzysztof Duvnjak
-
KID - Posty: 249
- Miejscowość: Warszawa
-
Nie pozostało nic innego tylko powitać rownież gorąco i serdecznie
Zaokrętowanie się dwu dziewczyn mam nadzieje spowoduje generalne pożądki w pracowniach bałaganiarzy
U mnie w pracowni to jak kiedyś powiedział Stefan " pożadek jak u szwagra po weselu ":blush:
Zaokrętowanie się dwu dziewczyn mam nadzieje spowoduje generalne pożądki w pracowniach bałaganiarzy
U mnie w pracowni to jak kiedyś powiedział Stefan " pożadek jak u szwagra po weselu ":blush:
Pozdrawiam Mirek Rybus
-

mirek - Posty: 1852
- Miejscowość: Łódź
-
Ja już chyba nic nie powiem, taki wysyp modelarek jednego dnia i to praktycznie na początku roku, co to będzie dalej. A z tym sprzątaniem to nam sie chyba naprawdę przyda. No i pięknie wykonana stocznia. Witam i czekam na dalsze relacje.
Pozdrawiam!!!
-

Zbyszek - Posty: 993
- Miejscowość: Zgorzelec
-
Witam :)
Kolejny drakkar... To co wikingowie lubią najbardziej ;) Może chociaż jedna relacja w tym temacie rozpocznie się dość szybko ;) Czyli kolejny wątek obserwowany ;)
Kolejny drakkar... To co wikingowie lubią najbardziej ;) Może chociaż jedna relacja w tym temacie rozpocznie się dość szybko ;) Czyli kolejny wątek obserwowany ;)
-

DTHCHC - Posty: 97
-
Dziękuję wszystkim za tak miłe powitanie teraz wiem,że znalazłam właściwe miejsce, w ktorym w razie problemow mogę liczyć na pomoc.
Budowa stoczni dobiega końca.
Oczywiście jak przystało na "blondynkę" ;) popełniłam głupi błąd .
Do przyklejenia śrub użyłam kleju poxipol dwuskładnikowy, posmarowałam otwory po czym wkręcałam te śruby, odczekałam no i klapa nie mogłam wkręcić motylków bo klej dostał się w szczeliny śrub , a że nie mogłam ich wyczyścić więc musialam je wymieniać.Teraz wiem jak mocny jest poxipol
Budowa stoczni dobiega końca.
Oczywiście jak przystało na "blondynkę" ;) popełniłam głupi błąd .
Do przyklejenia śrub użyłam kleju poxipol dwuskładnikowy, posmarowałam otwory po czym wkręcałam te śruby, odczekałam no i klapa nie mogłam wkręcić motylków bo klej dostał się w szczeliny śrub , a że nie mogłam ich wyczyścić więc musialam je wymieniać.Teraz wiem jak mocny jest poxipol
- Nina
-
Użytkownicy On-line
2 użytkowników
i 69 gości