Koga to strona miłośników modelarstwa szkutniczego. Znajdziesz tu wszystko, co jest Ci potrzebne do zbudowania modelu od podstaw. Pochwal się swoją pracą, zapytaj o opinię naszą społeczność, wymień się doświadczeniami. Jak znajdziesz chwilę - spotkaj się z nami w realu albo na shoutboxie. Serdecznie zapraszamy.

Witam.

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.

Witam.

Postprzez JaTomasz » 20 Paź 2007, 12:54

Witam.
Mam na imię Tomek. Mieszkam w tzw. Małym Trójmieście Kaszubskim, dokładnie w Rumii.
Modelarstwem zajmuję się (po wieloletniej przerwie) ponownie od kilku lat. Kleję głównie kartonowe parowozy, choć szkutnictwo jest bliższe memu sercu (bliskość morza, Marynarka Wojenna oraz dwóch traserów w rodzinie).
Przeglądając forum Kogi zauważyłem brak pewnej jednostki, której plany posiadam i do której przymierzam się od sam nie wiem jak długiego już czasu. Posunąłem się nawet do tego, że przyniosłem rozpoczęty szkielet z piwnicy i pomału zaczynam go uzupełniać.
Jeżeli będę miał czas i roboty posuną się na tyle aby coś pokazać nie wykluczone, że zdecyduje się na małą relację. Na razie chciałbym podglądać Wasze zmagania.
Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
JaTomasz

O:Witam.

Postprzez Borek » 20 Paź 2007, 13:11

Witam Cie Tomku. Napisz coś wiecej o tej jednostce jaką zamierzasz budować, zamieść zdjecia aktualnego stanu itp:)
Pozdrawiam serdecznie Piotr
Awatar użytkownika
Borek

Miejscowość: Czarny Bór

Postprzez JaTomasz » 20 Paź 2007, 20:22

Prosze bardzo, mówisz i Masz.
Image
Image
Awatar użytkownika
JaTomasz

Postprzez JurekBin » 20 Paź 2007, 20:25

Sie masz Tomek,
Też Cię witam.

Piękny szkielecik ;)

Zakładaj relację w odpowiednim dziale!
Wszyscy na pewno będą zainteresowani.

Co to za jednostka?
Czy to nie jest Hero?
Zgaduję po okładce planów....
Awatar użytkownika
JurekBin

Miejscowość: Wiedeń

Postprzez RomekS » 21 Paź 2007, 09:18

Cześć Tomek.
Modelarz z aparatem foto,
to jak dwóch modelarzy....
Dawaj relację w dziale kartonowo-fornirowym.
:) :) :)
Awatar użytkownika
RomekS

Miejscowość: Toruń

Postprzez ryszardw » 21 Paź 2007, 10:21

Cześć Gratuluje wyboru Ciekawa jednostka . Rzeczywiście Hero jak dotąd nikt chyba nie robił Czy zamierzasz model wykonać na bazie papieru i forniru Możesz mieć problemy z dolnymi pokładami Pozdrawiam R
Awatar użytkownika
ryszardw

Miejscowość: wrocław

Wróć do Przywitalnia

Użytkownicy On-line