Koga to strona miłośników modelarstwa szkutniczego. Znajdziesz tu wszystko, co jest Ci potrzebne do zbudowania modelu od podstaw. Pochwal się swoją pracą, zapytaj o opinię naszą społeczność, wymień się doświadczeniami. Jak znajdziesz chwilę - spotkaj się z nami w realu albo na shoutboxie. Serdecznie zapraszamy.

Cześć! Witajcie!

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.

Cześć! Witajcie!

Postprzez bosman » 06 Lip 2007, 19:42

Witam wszystkich. Jestem nowy na forum ale mam już trochę doświadczenia z modelarstwem szkutniczym.
Moim 1 modelem był mały żaglowiec z zestawu MAMOLI. Przez ostatnie pół roku pracowałem nad żaglówką RC własnego projektu. Myślę, że nadszedł czas na zbudowanie czegoś większego. Przygotowuję się do zbudowania większego już żaglowca również własnego projektu, lecz podobnego do tych co pływały w XVII-XVIII wieku. Moja wiedza na temat budowania dużych żaglowców (modeli) od podstaw jest znikoma więc myślę, że będę mógł liczyć na pomoc doświadczonych modelarzy.

Pozdrawiam
bosman

Odp:Cześć! Witajcie!

Postprzez JurekBin » 06 Lip 2007, 19:44

No i my Ciebie również witamy Panie Bosmanie.
Czytaj, oglądaj i się pytaj jak trzeba, no i oczywiście pokaż od czasu do czasu jak Ci to idzie.

Miłego Kogowania.

Jurek
Awatar użytkownika
JurekBin

Miejscowość: Wiedeń

Postprzez kagra » 06 Lip 2007, 19:54

Witam również na pokładzie Kogi.:) Wymiana doświadczeń jak najbardziej wskazana.Znajdziesz tutaj bratnie dusze w realizacji swoich projektów,których na Kodze nie brakuje.Pozdrawiam.Kazimierz:) :)
kagra

Miejscowość: Ozimek

Postprzez ROBERT » 06 Lip 2007, 19:58

Witaj na pokładzie.

Buduj, pytaj, pokazuj.:laugh: :laugh: :laugh:

Tak jak kiedyś Edziu pytał:

"Pomożecie?

A robotncy:

Pomożemy.":P :P :P

Jak tylko będziemy mogli to pomożemy, na Kodze już tak jest.
Przeczytaj relacje kolegów, a na pewno znajdziesz tam bardzo dużo informacji, porad, technik itp.

Pozdrawiam ROBERTB) B) B)
robert.lewinski@wp.pl
Pozdrawiam Robert
Awatar użytkownika
ROBERT

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Adam70 » 06 Lip 2007, 21:26

Witaj :) Milo że do nas dołączyłeś. Buduj, pokazuj zdjęcia z postepów prac i zadawaj pytania. Napewno nie zostana bez odpowiedzi B)
Pozdrawiam Adam

W stoczni:
HMS Victory
HMS Alert
Awatar użytkownika
Adam70

Miejscowość: Kielce

Wróć do Przywitalnia

Użytkownicy On-line