Tematy połączone. Zatem i ten temat będę sukcesywnie przeglądać i poprawiać.
Pozdrawiam.
Kamienie a sprawa Słoni
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Re: W sprawie nowej KOGI
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Re: Kamienie a sprawa Słoni
Od tej pory Shoutbox widoczny jest tylko dla osób zalogowanych.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- Karrex
Witaj Radku.
Ten problem, o którym pisałem,
W >>Komentarzach jest czytelny, w postach wygląda tak.
Po wpisaniu wielkości obrazka, uwzględnia tylko wysokość, deformując zdjęcie.
Co do koloru, to nauczę się z "palca" tak jak tutaj
Ten problem, o którym pisałem,
W >>Komentarzach jest czytelny, w postach wygląda tak.
Po wpisaniu wielkości obrazka, uwzględnia tylko wysokość, deformując zdjęcie.
Co do koloru, to nauczę się z "palca" tak jak tutaj

Pozdrawiam
Karol
W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux
Pozłotnictwo

Karol
Pozłotnictwo

- Bartek_W
Serwus
Mam małą prośbę do "Kogotwórcy" i ostatecznego jego palca, którym nadaje On Kodze jej obecny kształt. Bardzo proszę o pogmeranie w arkuszach stylów i przeinaczenie komentarzy do grafiki dodawanej do postów tagiem attachment, poprzez uczynienie ich nieco lżejszymi, ponieważ w obecnej formie są niezgrabne i zamazują nieco czytelność postów. Przykład:
Jak widać ta skromna notka, która mogła by po prostu sobie cicho istnieć ku zadośćuczynieniu bieżącym refleksjom lub informacjom o prawach autorskich, w rzeczywistości krzyczy na czytelnika (chyba, że czytamy to po pogmeraniu w arkuszu stylów
). Może można też usunąć jakoś informację o nazwie i rozmiarze pliku?
Może się czepiam i innym Kogowiczom to odpowiada, ale nie usnąłbym, gdybym o tym nie wspomniał.
A może istnieje jakiś inny fajny sposób na ominięcie komentarzy wokół zdjęć? Pewnie Karol (Karrex) coś wie na ten temat...
Pozdrawiam
Bartek
Mam małą prośbę do "Kogotwórcy" i ostatecznego jego palca, którym nadaje On Kodze jej obecny kształt. Bardzo proszę o pogmeranie w arkuszach stylów i przeinaczenie komentarzy do grafiki dodawanej do postów tagiem attachment, poprzez uczynienie ich nieco lżejszymi, ponieważ w obecnej formie są niezgrabne i zamazują nieco czytelność postów. Przykład:
Jak widać ta skromna notka, która mogła by po prostu sobie cicho istnieć ku zadośćuczynieniu bieżącym refleksjom lub informacjom o prawach autorskich, w rzeczywistości krzyczy na czytelnika (chyba, że czytamy to po pogmeraniu w arkuszu stylów

Może się czepiam i innym Kogowiczom to odpowiada, ale nie usnąłbym, gdybym o tym nie wspomniał.
A może istnieje jakiś inny fajny sposób na ominięcie komentarzy wokół zdjęć? Pewnie Karol (Karrex) coś wie na ten temat...

Pozdrawiam
Bartek
- Zbyszek
Radku pisałem już wcześniej do ciebie na PW odnośnie tego błędu, ale widocznie nie czytasz wiadomości, więc wstawiam zrzut.
Pozdrawiam!!!
- radek
- Kontakt:
Czytam, czytam. Tylko nie nadążam.
Poprawione.
Pozdrawiam.
Poprawione.
Pozdrawiam.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- radek
- Kontakt:
Problem z edytorem o którym pisał Karrex i Jaxa powienien być już poprawiony.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- Karrex
Dzięki Radku, u mnie jest już po polsku
. Nie działa automatyczne skalowanie zdjęć (ale to chyba nie ma znaczenia, bo pewnie i tak nikt tego nie będzie używał).
Jest jeszcze jeden mały problem (po tych zmianach), w postach pojawiły się znaki zapytania zamiast niektórych cudzysłowów (bo w tym samym tekście inne są), myślników czy innych czcionek (chyba, że to tylko u mnie) np.
http://www.koga.net.pl/grupy/viewdiscus ... groupid=20
czy w poście Kazia
http://www.koga.net.pl/grupy/viewdiscus ... ?groupid=9
pojawiło się "kilka" pytajników, ja mam to mniej więcej tak:
"...przekaże flocie sygnał: ?Nelson confides that every man will do his duty.?, jednakże jeden z oficerów taktownie zasugerował...
...jeden z braków kodu Paphama ? nawet słowo składające się tylko z dwóch liter ? do ? wymagało wywieszenia aż trzech flag..."

Jest jeszcze jeden mały problem (po tych zmianach), w postach pojawiły się znaki zapytania zamiast niektórych cudzysłowów (bo w tym samym tekście inne są), myślników czy innych czcionek (chyba, że to tylko u mnie) np.
http://www.koga.net.pl/grupy/viewdiscus ... groupid=20
czy w poście Kazia
http://www.koga.net.pl/grupy/viewdiscus ... ?groupid=9
pojawiło się "kilka" pytajników, ja mam to mniej więcej tak:
"...przekaże flocie sygnał: ?Nelson confides that every man will do his duty.?, jednakże jeden z oficerów taktownie zasugerował...
...jeden z braków kodu Paphama ? nawet słowo składające się tylko z dwóch liter ? do ? wymagało wywieszenia aż trzech flag..."
Pozdrawiam
Karol
Pozłotnictwo

Karol
Pozłotnictwo

- radek
- Kontakt:
Dzięki Karrex, popatrzę i w to.
W tej chwili doszła nowa funkcjonalność:
Przy odświeżaniu SB poza wpisami w SB dodatkowo odświeżają się jeszcze dwie rzeczy:
- użykownicy on-line
- lista ostatnich postów na forum
Zatem nie trzeba przeładowywać strony, aby dowiedzieć się, czy są nowi użytkownicy na stronie albo czy przybyły nowe posty.
Z czasem popracuję nad tym, aby system sprawdzał też nowe PW, ale to już jest nieco bardziej skomplikowane.
Pozdrawiam.
W tej chwili doszła nowa funkcjonalność:
Przy odświeżaniu SB poza wpisami w SB dodatkowo odświeżają się jeszcze dwie rzeczy:
- użykownicy on-line
- lista ostatnich postów na forum
Zatem nie trzeba przeładowywać strony, aby dowiedzieć się, czy są nowi użytkownicy na stronie albo czy przybyły nowe posty.
Z czasem popracuję nad tym, aby system sprawdzał też nowe PW, ale to już jest nieco bardziej skomplikowane.
Pozdrawiam.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- radek
- Kontakt:
No, dodałem też przy odświeżaniu SB info o nowych PW. Z jednym zastrzeżeniem:
jeżeli mamy otwartych kilka okien z Kogą to powiadomienie pojawi się tylko w jednym.
Ten model tak ma. Pojawi się w tym oknie, którego SB pierwsze zapyta serwer o nowe PW.
Pozdrawiam.
jeżeli mamy otwartych kilka okien z Kogą to powiadomienie pojawi się tylko w jednym.
Ten model tak ma. Pojawi się w tym oknie, którego SB pierwsze zapyta serwer o nowe PW.
Pozdrawiam.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal