Koga to strona miłośników modelarstwa szkutniczego. Znajdziesz tu wszystko, co jest Ci potrzebne do zbudowania modelu od podstaw. Pochwal się swoją pracą, zapytaj o opinię naszą społeczność, wymień się doświadczeniami. Jak znajdziesz chwilę - spotkaj się z nami w realu albo na shoutboxie. Serdecznie zapraszamy.

POKŁAD KROPLOWANY

Czyli rozmowy o wszystkim i niczym, techniki modelarskie i warsztat modelarski

POKŁAD KROPLOWANY

Postprzez pawelkomandos » 04 Sie 2007, 14:43

Witam

Przeglądałem ostatnio plany modelarskie pilotówki i chciał bym się upewnić czy jeśli pokład jest kroplowany to oznacza, że posiada on takie lekkie okrągłe wypukłości o średnicy 2-3cm ??
    Jak dotąd widziałem pokłady ryflowane, a na kroplowane nigdy nie zwróciłem uwagi pomimo że robiłem jakis czas w stoczni i przechodziłem nie raz koło kutra pilotowego. Może posiada ktoś z Was jakieś fotki takich pokładów kroplowanych bo w necie nie moge nic wyszukac ??

Pozdrawiam
    pawelkomandos

Odp:POKŁAD KROPLOWANY

Postprzez JurekBin » 04 Sie 2007, 15:03

Antosiek kiedyś podesłał takie zdjęcia.
    Chyba właśnie o coś takiego chodzi:

Widać trochę te krople na pokładzie.
    Na moich zdjęciach Pasata aż tak nie widać dokładnie, ale pamiętam jak chodziłem po takim pokładzie w Gdyni. The krople są co jakieś 10 cm od siebie.

Image

Image

Image

Image
    Awatar użytkownika
    JurekBin

Miejscowość: Wiedeń

Odp:POKŁAD KROPLOWANY

Postprzez pawelkomandos » 04 Sie 2007, 15:47

acha czyli tak to wygląda...
    dziękuję za pomoc

Pozdrawiam Paweł