Koga to strona miłośników modelarstwa szkutniczego. Znajdziesz tu wszystko, co jest Ci potrzebne do zbudowania modelu od podstaw. Pochwal się swoją pracą, zapytaj o opinię naszą społeczność, wymień się doświadczeniami. Jak znajdziesz chwilę - spotkaj się z nami w realu albo na shoutboxie. Serdecznie zapraszamy.

Strona główna Forum Forum modelarzy szkutniczych Modelarnia Przyżąd do wyznaczania lini wodnej

Przyżąd do wyznaczania lini wodnej

Czyli warsztat szkutnika

Przyżąd do wyznaczania lini wodnej

Postprzez Rychu » 12 Wrz 2005, 14:21

Witam serdecznie.
    Troszeczkę dzisiaj się nudząc postanowiłem zrobić przyżąd do wyznaczania lini wodnej który będzie mi potrzebny już niezadługo.
    na zdjęciach widać mniej więcej co i jak, wszystko zostało wytoczone z drewna bukowego na przystawce do wiertarki tokarka rurka miedziana 1/2 cala, dałem rurke bo pręta niemiałem :)
    Pozdrawiam wszystkich.
    Image
    Image
    a moze jednak sie uda :)
    Awatar użytkownika
    Rychu

Re:Przyżąd do wyznaczania lini wodnej

Postprzez stach5 » 12 Wrz 2005, 16:12

Witam :)

a ja też się nudząc ;) postanowiłem zagospodarować różne walające się części zdekompletowaną "trzecią rękę", stary cyrkiel i kawałek rurki aluminiowej i popełniłem coś takigo :laugh:

Pozdrawiam
    Stach5
    Image
    Image
    Awatar użytkownika
    stach5

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój

Postprzez stefan » 12 Wrz 2005, 17:32

No i fajne... a ja ze jestem z natury leniwy i niecierpliwy, zrobilem takie cus... :x :P
    tez zadzialo :laugh: :laugh: :laugh:
    Image
    Awatar użytkownika
    stefan

Miejscowość: polska

Postprzez mirek » 12 Wrz 2005, 18:32

Chlopaki ale wyrafinowana technika :blink: no kurcze też muszę cuś wymysleć :rolleyes: Chyba wezmą sobie z tych trzech patentów zrobię jeden sterowany Zdalnie albo jakoś inaczej ;)
    Bardzo fajnie ze to pokazujecie i właśnie o to chodzi :laugh: :laugh: :laugh:
    Pozdrawiam Mirek Rybus
    Awatar użytkownika
    mirek

Miejscowość: Łódź

Wróć do Narzędzia

Użytkownicy On-line